Pripravte si najlepšie medovníčky na Vianoce. Máme pre vás tri tipy receptov, kde takmer všetku prácu spraví za vás kuchynský robot.

Využite váš kuchynský robot naplno najmä pri vianočnom pečení. Vianoce sú za rohom a medovníčky nesmú chýbať, pozrite sa na tri skvelé tipy.

Pečenie k Vianociam jednoducho patrí. Nevieme ako vy, ale my si vianočný stôl nevieme predstaviť bez plnej tácky koláčov a zákuskov. A najtypickejší kus vianočného pečiva, ktorý pravdepodobne pečiete len na Vianoce sú medovníčky. Medovníčky sú na prvý pohľad naozaj jednoduchý recept, ktorý zvládne takmer každý. Aby ste patrili aj vy do tejto skupiny, predstavíme vám tri druhy naozaj skvelých, voňavých a mäkkých medovníčkov. Naviac, ak použijete váš kuchynský robot, nebudete mať s prípravou takmer žiadne starosti.

Kuchynské spotrebiče značky Kenwood si získali obľubu u takmer všetkých používateľov. Ich kvalita, výkonnosť, multifunkčnosť a jednoduchosť používania je to, čo ich robí skutočne výnimočné. A ani kuchynské roboty tejto značky nie sú výnimkou a odzrkadľujú všetky skvelé fámy o tejto značke.

Kuchynské roboty tejto značky vám ponúkajú hneď niekoľko možností, z ktorých si môžete vyberať. Avšak všetky rady robotov sú skutočne multifunkčnými pomocníkmi, sú vyrobené z nerezových odolných materiálov a ku každému máte pribalené hneď niekoľko metiel, vďaka ktorým môžete pripraviť dokonalé cesto či vyšľahať lahodné krémy.

Pripravte si tie najlepšie medovníčky pomocou kuchynského robota

Príprava medovníčkov nie je úplne náročná, avšak aby bolo toto vianočné pečivo naozaj mäkké a chutné je dobré poznať tie najlepšie recepty. My vám ich prezradíme.

Využite váš kuchynský robot Kenwood a máte zaručené, že medovníčky pripravíte takmer bez starostí a neporiadku. Jednoducho pridáte všetky potrebné ingrediencie do odolnej nerezovej misy, pridáte správnu metlu a necháte robiť kuchynský robot svoju prácu. Ten bez vašej veľkej námahy pre vás pripraví dokonale vypracované cesto.

Klasické medovníčky

Na klasické medovníčky, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole potrebujete pár základných surovín ako sú hladká múka, práškový cukor, maslo, med, kakao, vajce, kypriaci prášok a perníkové korenie.

Pripravte si tieto suroviny a miesto toho, aby ste sa ručne trápili s vytvorením cesta s vhodnou konzistenciou, pridajte tieto ingrediencie do nerezovej misy kuchynského robota. Kuchynský robot vám postupne pripraví cesto, ktoré bude dokonale premiešané a bude mať ideálny stav, aby z neho vznikli mäkké a chutné perníčky.

Toto cesto nechajte odležať v chladničke do druhého dňa, potom ho musíte rozvaľkať, povykrajovať a dať ho piecť do rúry na 10 minút. Rúra by mala byť vyhriata na stoosemdesiat stupňov. A máte hotovo, perníčky by mali byť hneď mäkké, nemusíte čakať týždne.

Perníčky v čokoláde s džemovou náplňou

Máte chuť ozvláštniť klasiku? Pripravte si plnené čokoládové perníčky, je to naozaj dobrota. Tento recept je o niečo náročnejší a pracnejší, ale tak ako pri klasických perníčkov, cesto vám vypracuje váš kuchynský robot, stačí ak do neho pridáte suroviny, zvolíte správnu metlu a necháte ho pracovať.

Pokiaľ máte vypracované a odležané cesto, môžete sa pustiť do toho vy. Povykrajujte si tvary aké potrebujete, pamätajte, že pri tomto recepte potrebujete vždy párny počet jednotlivých tvarov. Predtým ako dáte medovníčky do rúry, rozmiešajte si marmeládu s lekvárom a potrite ňou jedno srdiečko alebo spravte do stredu malú kôpku. Následne medovníček s marmeládovou zmesou prikryte druhým a okraje poriadne zatlačte k sebe.

Takto pripravené medovníčky dajte piecť. Po upečení ich nechajte vychladnúť a až potom ich celé ponárajte do čokolády. Výsledné medovníčky budú príjemne šťavnaté, sladké a mäkké.

Bezlepkové medovníčky

Čoraz viac ľudí sa trápi s intoleranciou na lepok. Pripravte si bezlepkové medovníčky a buďte si tak istí, že si ich bude môcť dať takmer každý. Postup je podobný ako pri tých klasických, klasickú múku však nahradíte kukuričnou.

V prípade, že chcete mať medovníčky aj bezlaktózové použite miesto klasického masla to bezlaktózové. Znova pridajte všetky suroviny do misy kuchynského robota, vypracujte cesto, nechajte odležať cez noc, povykrakujte si pomocou formičiek správne tvary a dajte piecť.

Príprava medovníčkov s pomocou kuchynského robota je naozaj jednoduchá a bez námahy. Naviac vám nezaberie veľké množstvo času, takže vám zostane aj priestor na oddych či čas s rodinou.

Publikované: 03. 12. 2022

Kategória: Lifestyle

Autor: Denisa Koudelková